Boven €29 gratis verzending
100% Traceerbare chocolade
Creëer jouw chocolade cadeau

Privacy beleid

Beste fijnproever,

Dit is de Privacy- en Cookieverklaring van Chocolaterie Friandries. Wij nemen de bescherming van jouw persoonsgegevens en privacy rechten serieus. Wij willen dan ook graag dat je kunt vertrouwen op een zorgvuldige omgang met jouw persoonsgegevens. Hieronder leggen we uit hoe Chocolaterie Friandries dat precies doet. Ook kun je lezen welke maatregelen we hebben genomen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Wij houden ons bij de verwerking van jouw persoonsgegevens aan de geldende privacyregelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
 

A.    DOELEINDEN & GRONDSLAG

BESTELLING
Wanneer je bij ons een bestelling via de webshop plaatst, gebruiken wij jouw persoonsgegevens om deze in orde te maken. De gegevens hebben wij nodig vanwege de overeenkomst die wij met u sluiten. Om de bestelling door onze bezorgdienst (MyParcel) bij jou te laten bezorgen hebben wij jouw NAW-gegevens nodig. Verder krijgen wij mogelijk informatie over de betaling van jouw bank of creditcardmaatschappij. De betaalinformatie geven wij door aan de onze betalingspartner (iDeal via Mollie Payments). Wij bewaren deze informatie tot jouw bestelling is afgerond. Wegens de fiscale bewaarplicht bewaren wij de factuurgegevens tot 7 jaar na de bestelling. Voor het afhandelen van je bestelling gebruiken wij de volgende persoonsgegevens: NAW-gegevens, factuuradres, e-mailadres, telefoonnummer (optioneel), betaalgegevens en IP-adres.

CONTACT
Via het contactformulier op de website kan je ons een vraag stellen. Om het contact goed voort te kunnen zetten, bewaren wij deze informatie tot een jaar nadat wij voor het laatst contact met jou hebben gehad. Om jouw vraag te beantwoorden (grondslag: uitvoeren overeenkomst) gebruiken wij de volgende persoonsgegevens: naam, e-mailadres, telefoonnummer (optioneel) en eventuele overige informatie die je meestuurt.

NIEUWSBRIEF
Je kunt ervoor kiezen om je te abonneren op onze nieuwsbrief. Hierdoor ontvangt je een aantal keer per jaar een e-mail met informatie, nieuws en ontwikkelingen over ons assortiment. Dit abonnement kan je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Jouw e-mailadres wordt alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat je het abonnement opzegt. Wij behouden daarna jouw e-mailadres op onze blokkeerlijst zodat je achteraf niet per ongeluk opnieuw toegevoegd kunt worden. Dit is een standaard feature van onze maildienstverlener MailChimp. 
 

B.    WEBSITEBEZOEK & COOKIES

COOKIES
Op de website van Chocolaterie Friandries gebruiken we cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die tijdelijk op je apparaat worden geplaatst. Deze kunnen functioneel van aard zijn (zoals het onthouden van inloggegevens of de voorkeursinstelling voor taalgebruik), maar ook analytisch (registratie bezoekersaantallen) en dienen soms marketingdoeleinden (gepersonaliseerde advertenties). 

GEEN TOESTEMMING
Onze website gebruikt alleen strikt noodzakelijke en analytische cookies (Google Analytics), zodat de website goed kan functioneren en wij deze kunnen verbeteren. Deze cookies maken geen, of slechts in beperkte mate, inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Om die reden vragen wij geen voorafgaande toestemming. 

SOCIAL MEDIA BUTTONS
Op onze website zijn knoppen opgenomen om pagina's te kunnen promoten of delen op de sociale netwerken Facebook, LinkedIn en Instagram. Deze social mediaknoppen werken met cookies van derde partijen (Facebook, LinkedIn en Instagram). Deze cookies worden echter alleen geplaatst wanneer je op deze links klikt.

AANPASSEN COOKIES
Je kunt de cookies uitzetten via de browser. De Consumentenbond heeft een stap voor stap uitleg online beschikbaar gemaakt. Ook de website veiliginternetten.nl biedt meer informatie. Let op: wanneer je cookies weigert en/of verwijdert, kun je niet altijd van alle mogelijkheden van een website gebruik maken. Daarnaast heeft het weigeren c.q. verwijderen van cookies alleen gevolgen voor de computer én browser waarop je deze handeling uitvoert. Indien je gebruik maakt van meerdere computers en/of browsers dien je de bovengenoemde handeling(en) zo vaak als nodig te herhalen.
 

C.    ONTVANGERS & VERSTREKKING AAN DERDEN

Wij verstrekken jouw persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven, instellingen of overheidsinstanties indien als wij dat wettelijk verplicht zijn, als wij daar een gerechtvaardigd belang toe hebben, jij daar toestemming voor hebt gegeven, wanneer wij dat met je hebben afgesproken of dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst. Om de overeenkomst uit te voeren maken wij in ieder geval gebruik van de diensten van: ICT-leveranciers, leverancier van telecommunicatiediensten, onze bezorgdienst (MyParcel), onze betalingspartner (iDeal / Mollie Payments), ons gehost e-commerce platform (Studio Ibis), de partij die onze nieuwsbrieven verstuurt (MailChimp) en de partijen die cookies aanleveren (zie hieronder).
 

D.    BEVEILIGING

Chocolaterie Friandries heeft passende organisatorische, fysieke en digitale beveiligingsmaatregelen getroffen die het risico op verlies en misbruik van jouw persoonsgegevens beperken. De toegang tot jouw persoonsgegevens is afgeschermd en alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot jouw persoonsgegevens. 
 

E.     GEAUTOMATISEERDE BESLUITVORMING

Bij Chocolaterie Friandries vindt op geen enkele manier geautomatiseerde besluitvorming of profilering plaats. 
 

F.    JOUW RECHTEN

Dankzij de AVG heb je een aantal nieuwe privacyrechten. Hieronder zie je welke rechten dat zijn. Mocht je gebruik willen maken van een van onderstaande rechten, of je andere vragen hebt over deze privacyverklaring, neem dan gerust contact op via bovenstaande contactgegevens. Wij helpen je graag verder. Wij vragen je vriendelijk om duidelijk aan te geven wie je bent, zodat wij er zeker van zijn dat er geen gegevens van de verkeerde persoon worden aangepast of gewist. 

Recht op inzage: Je kunt altijd uitleg vragen over de persoonsgegevens die we van jou verwerken en waarom wij ze nodig hebben. Dit hebben wij ook uitgelegd in deze privacyverklaring. Je kunt een kopie/overzicht opvragen van de exacte gegevens die wij van jou verwerken; 

Recht op rectificatie: In geval van onjuiste, verouderde of niet relevante gegevens kun je jouw persoonsgegevens laten corrigeren.

Recht om vergeten te worden: Je kunt ons verzoeken jouw persoonsgegevens te verwijderen;

Intrekken toestemming: Je kunt eerder aan ons gegeven toestemming altijd intrekken (bijv. voor het versturen van de nieuwsbrief); 

Recht op beperking van de verwerking: Je kunt ons verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken; 

Recht van bezwaar: Je kunt altijd bezwaar maken tegen een bepaald of specifiek gebruik van jouw persoonsgegevens; 

Het recht op dataportabiliteit: Je kunt ons verzoeken om jouw persoonsgegevens over te dragen, zodat je deze ergens anders kunt gebruiken. 
 

G.    KLACHTEN

Chocolaterie Friandries staat altijd open voor het beantwoorden van jouw vragen en is benieuwd naar jouw suggesties en eventuele klachten. Wij waarderen het enorm als je die met ons wilt delen. Je hebt altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De link naar de klachtenpagina van de AP vind je hier.
 

H.    WIJZIGINGEN

Chocolaterie Friandries heeft het recht om wijzigingen aan te brengen in deze Privacy- en Cookieverklaring. Uiteraard zullen wij de aangebrachte wijzigingen publiceren op onze website. Wij raden je aan om deze Privacy- en Cookieverklaring zo nu en dan te raadplegen, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.
 

I.     VRAGEN?

Mocht je na het lezen van deze Privacy- en Cookieverklaring nog vragen, klachten of opmerkingen hebben, neem dan gerust schriftelijk of per e-mail contact met ons op via onderstaande contactgegevens. Wij helpen je graag verder.

Vestigings- en bezoekadres:     
Chocolaterie Friandries (commanditaire vennootschap)
Willem II-straat 4 
5038 BG Tilburg
Nederland 

Telefoonnummer:
06-15943020

E-mailadres:
info@friandries.nl

Website:
www.friandries.nl 

KvK-nummer:
70553580

Deze privacyverklaring is het laatst gewijzigd op 1 februari 2020

Beste fijnproever,

Dit is de Privacy- en Cookieverklaring van Chocolaterie Friandries. Wij nemen de bescherming van jouw persoonsgegevens en privacy rechten serieus. Wij willen dan ook graag dat je kunt vertrouwen op een zorgvuldige omgang met jouw persoonsgegevens. Hieronder leggen we uit hoe Chocolaterie Friandries dat precies doet. Ook kun je lezen welke maatregelen we hebben genomen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Wij houden ons bij de verwerking van jouw persoonsgegevens aan de geldende privacyregelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
 

A.    DOELEINDEN & GRONDSLAG

BESTELLING
Wanneer je bij ons een bestelling via de webshop plaatst, gebruiken wij jouw persoonsgegevens om deze in orde te maken. De gegevens hebben wij nodig vanwege de overeenkomst die wij met u sluiten. Om de bestelling door onze bezorgdienst (MyParcel) bij jou te laten bezorgen hebben wij jouw NAW-gegevens nodig. Verder krijgen wij mogelijk informatie over de betaling van jouw bank of creditcardmaatschappij. De betaalinformatie geven wij door aan de onze betalingspartner (iDeal via Mollie Payments). Wij bewaren deze informatie tot jouw bestelling is afgerond. Wegens de fiscale bewaarplicht bewaren wij de factuurgegevens tot 7 jaar na de bestelling. Voor het afhandelen van je bestelling gebruiken wij de volgende persoonsgegevens: NAW-gegevens, factuuradres, e-mailadres, telefoonnummer (optioneel), betaalgegevens en IP-adres.

CONTACT
Via het contactformulier op de website kan je ons een vraag stellen. Om het contact goed voort te kunnen zetten, bewaren wij deze informatie tot een jaar nadat wij voor het laatst contact met jou hebben gehad. Om jouw vraag te beantwoorden (grondslag: uitvoeren overeenkomst) gebruiken wij de volgende persoonsgegevens: naam, e-mailadres, telefoonnummer (optioneel) en eventuele overige informatie die je meestuurt.

NIEUWSBRIEF
Je kunt ervoor kiezen om je te abonneren op onze nieuwsbrief. Hierdoor ontvangt je een aantal keer per jaar een e-mail met informatie, nieuws en ontwikkelingen over ons assortiment. Dit abonnement kan je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Jouw e-mailadres wordt alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat je het abonnement opzegt. Wij behouden daarna jouw e-mailadres op onze blokkeerlijst zodat je achteraf niet per ongeluk opnieuw toegevoegd kunt worden. Dit is een standaard feature van onze maildienstverlener MailChimp. 
 

B.    WEBSITEBEZOEK & COOKIES

COOKIES
Op de website van Chocolaterie Friandries gebruiken we cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die tijdelijk op je apparaat worden geplaatst. Deze kunnen functioneel van aard zijn (zoals het onthouden van inloggegevens of de voorkeursinstelling voor taalgebruik), maar ook analytisch (registratie bezoekersaantallen) en dienen soms marketingdoeleinden (gepersonaliseerde advertenties). 

GEEN TOESTEMMING
Onze website gebruikt alleen strikt noodzakelijke en analytische cookies (Google Analytics), zodat de website goed kan functioneren en wij deze kunnen verbeteren. Deze cookies maken geen, of slechts in beperkte mate, inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Om die reden vragen wij geen voorafgaande toestemming. 

SOCIAL MEDIA BUTTONS
Op onze website zijn knoppen opgenomen om pagina's te kunnen promoten of delen op de sociale netwerken Facebook, LinkedIn en Instagram. Deze social mediaknoppen werken met cookies van derde partijen (Facebook, LinkedIn en Instagram). Deze cookies worden echter alleen geplaatst wanneer je op deze links klikt.

AANPASSEN COOKIES
Je kunt de cookies uitzetten via de browser. De Consumentenbond heeft een stap voor stap uitleg online beschikbaar gemaakt. Ook de website veiliginternetten.nl biedt meer informatie. Let op: wanneer je cookies weigert en/of verwijdert, kun je niet altijd van alle mogelijkheden van een website gebruik maken. Daarnaast heeft het weigeren c.q. verwijderen van cookies alleen gevolgen voor de computer én browser waarop je deze handeling uitvoert. Indien je gebruik maakt van meerdere computers en/of browsers dien je de bovengenoemde handeling(en) zo vaak als nodig te herhalen.
 

C.    ONTVANGERS & VERSTREKKING AAN DERDEN

Wij verstrekken jouw persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven, instellingen of overheidsinstanties indien als wij dat wettelijk verplicht zijn, als wij daar een gerechtvaardigd belang toe hebben, jij daar toestemming voor hebt gegeven, wanneer wij dat met je hebben afgesproken of dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst. Om de overeenkomst uit te voeren maken wij in ieder geval gebruik van de diensten van: ICT-leveranciers, leverancier van telecommunicatiediensten, onze bezorgdienst (MyParcel), onze betalingspartner (iDeal / Mollie Payments), ons gehost e-commerce platform (Studio Ibis), de partij die onze nieuwsbrieven verstuurt (MailChimp) en de partijen die cookies aanleveren (zie hieronder).
 

D.    BEVEILIGING

Chocolaterie Friandries heeft passende organisatorische, fysieke en digitale beveiligingsmaatregelen getroffen die het risico op verlies en misbruik van jouw persoonsgegevens beperken. De toegang tot jouw persoonsgegevens is afgeschermd en alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot jouw persoonsgegevens. 
 

E.     GEAUTOMATISEERDE BESLUITVORMING

Bij Chocolaterie Friandries vindt op geen enkele manier geautomatiseerde besluitvorming of profilering plaats. 
 

F.    JOUW RECHTEN

Dankzij de AVG heb je een aantal nieuwe privacyrechten. Hieronder zie je welke rechten dat zijn. Mocht je gebruik willen maken van een van onderstaande rechten, of je andere vragen hebt over deze privacyverklaring, neem dan gerust contact op via bovenstaande contactgegevens. Wij helpen je graag verder. Wij vragen je vriendelijk om duidelijk aan te geven wie je bent, zodat wij er zeker van zijn dat er geen gegevens van de verkeerde persoon worden aangepast of gewist. 

Recht op inzage: Je kunt altijd uitleg vragen over de persoonsgegevens die we van jou verwerken en waarom wij ze nodig hebben. Dit hebben wij ook uitgelegd in deze privacyverklaring. Je kunt een kopie/overzicht opvragen van de exacte gegevens die wij van jou verwerken; 

Recht op rectificatie: In geval van onjuiste, verouderde of niet relevante gegevens kun je jouw persoonsgegevens laten corrigeren.

Recht om vergeten te worden: Je kunt ons verzoeken jouw persoonsgegevens te verwijderen;

Intrekken toestemming: Je kunt eerder aan ons gegeven toestemming altijd intrekken (bijv. voor het versturen van de nieuwsbrief); 

Recht op beperking van de verwerking: Je kunt ons verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken; 

Recht van bezwaar: Je kunt altijd bezwaar maken tegen een bepaald of specifiek gebruik van jouw persoonsgegevens; 

Het recht op dataportabiliteit: Je kunt ons verzoeken om jouw persoonsgegevens over te dragen, zodat je deze ergens anders kunt gebruiken. 
 

G.    KLACHTEN

Chocolaterie Friandries staat altijd open voor het beantwoorden van jouw vragen en is benieuwd naar jouw suggesties en eventuele klachten. Wij waarderen het enorm als je die met ons wilt delen. Je hebt altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De link naar de klachtenpagina van de AP vind je hier.
 

H.    WIJZIGINGEN

Chocolaterie Friandries heeft het recht om wijzigingen aan te brengen in deze Privacy- en Cookieverklaring. Uiteraard zullen wij de aangebrachte wijzigingen publiceren op onze website. Wij raden je aan om deze Privacy- en Cookieverklaring zo nu en dan te raadplegen, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.
 

I.     VRAGEN?

Mocht je na het lezen van deze Privacy- en Cookieverklaring nog vragen, klachten of opmerkingen hebben, neem dan gerust schriftelijk of per e-mail contact met ons op via onderstaande contactgegevens. Wij helpen je graag verder.

Vestigings- en bezoekadres:     
Chocolaterie Friandries (commanditaire vennootschap)
Willem II-straat 4 
5038 BG Tilburg
Nederland 

Telefoonnummer:
06-15943020

E-mailadres:
info@friandries.nl

Website:
www.friandries.nl 

KvK-nummer:
70553580

Deze privacyverklaring is het laatst gewijzigd op 1 februari 2020