Our story

We spelen met kleur en smaak en creëren zo de ultieme chocoladebeleving voor de avontuurlijke chocoladeliefhebber. Maak kennis met de veelzijdigheid van chocolade.

Hoe het allemaal begon

Van Dries naar Friandries

Het begon allemaal op de opleiding tot gespecialiseerd kok. Hier leerde Dries Michels de veelzijdigheid van chocolade kennen. Al snel bracht hij dit product mee naar huis om mee te experimenteren waarna hij niet veel later meteen in de finale van De Lekkerste Bonbon van Nederland stond. Hierna begon de verdere reis in de wereld van chocolade.

Frisse kijk op chocolade

Onze visie

Chocolade is kunst. Maar in plaats van de oude meesters na te maken, halen wij onze inspiratie van straat. Bonbons, chocoladerepen en truffels zijn allang niet meer de statige portretten met klassieke technieken, maar in het oog springende vormen en kleuren. Moderne kunst, industriële vormgeving, graffiti, de geuren en kleuren van een stad in beweging.

We willen vernieuwing brengen in de traditionele chocolademarkt en mensen kennis laten maken met de veelzijdigheid van chocolade.

De ultieme chocoladebeleving

Dit is wat we doen

In ons chocolade-atelier maken we op ambachtelijke wijze onze chocolade- producten. Van explosieve bonbons tot bijzondere chocoladerepen, candybars, dragees en overige friandises. We spelen met kleur en smaak. Zo ontstaat de ultieme chocolade voor de avontuurlijke chocoladeliefhebber, de fijnproever en iedereen die dacht niet van chocolade te houden.

Friandries staat voor chocoladeproducten met een hoge kwaliteit, verse ingrediënten en pure smaken zonder onnodige toevoegingen. Ons uiteindelijke doel? De ultieme chocoladebeleving geven en prikkelen met onze combinaties.