Boven €29 gratis verzending
100% Traceerbare chocolade
Creëer jouw chocolade cadeau

A story full of passion and chocolate

Friandries gumt grenzen uit alsof ze nooit bestaan hebben. Om zo een nieuwe werkelijkheid te creëren waarin dingen die gescheiden waren in een verrassende nieuwe harmonie samengaan.

Vision

Vision

Krachtig is niet altijd groot en kwaliteit zit niet altijd in traditie. Fans krijg je niet alleen door herhaling en exclusief kan best bereikbaar zijn voor iedereen. Friandries gumt grenzen uit en kan zo de verbeelding de ruimte geven. Daardoor ontstaan nieuwe ideeën, nieuwe vormen en nieuwe smaken.  En zo kunnen we blijven verrassen. Met chocolade als het begin maar zeker niet het einde.

Mission

Mission

Friandries wil verbazen met de verbeelding van prikkelende smaakervaringen. We veranderen de traditionele chocolademarkt door met een frisse kijk vernieuwing te brengen. We zorgen ervoor dat de grondstoffen die we gebruiken op een eerlijke manier zijn gewonnen. 

Klik om het te ervaren

Handmade bonbons at Friandries

Van chocolade tot kleine kunstwerkjes met bijzondere smaken. Van begin tot eind handgemaakt in het chocolade atelier in Tilburg. 

De bonbons zijn onderverdeeld in acht smaken; zoet, zuur, zout, bitter, kruiden, specerijen, pittig en umami. Voor ieder wat wils!

The story behind the chocolate

<br>Chocolade van</br> Cacao Barry


Chocolade van
Cacao Barry

Wat maakt de chocolade van Cacao Barry zo anders dan de andere soorten chocolade? De chocolade van Cacao Barry is 100% traceerbare chocolade en duurzame cacao uit West-Afrika.

Het feit dat de chocolade volledig traceerbaar en duurzaam is was voor Friandries een belangrijke reden om met de chocolade te gaan werken. De kwaliteit van de chocolade wordt geoptimaliseerd door een uniek fermentatieprogramma dat het volledig natuurlijke aromatische potentieel van de cacaobonen tot zijn recht laat komen. Ook zijn de chocolades van Cacao Barry aangesloten bij de stichting Thriving Nature die als missie heeft om in 2025 ontbossingsvrij en koolstofneutraal te produceren. Op elke KG chocolade die Friandries verwerkt wordt €0,20 cent afgedragen aan de stichting.

The people that bring imagination to chocolate

In ons chocolade-atelier maken we op ambachtelijke wijze onze chocoladeproducten. We spelen met kleur en smaak. Zo ontstaat de ultieme chocolade voor de avontuurlijke chocoladeliefhebber, de fijnproever en iedereen die dacht niet van chocolade te houden.