Verhaal Friandries
Wil je meer weten over ons verhaal? Lees verder!
Als je ons al wat langer volgt, ken je het misschien al: Friandries werd in 2017 opgericht met een duidelijke missie. Dries, de drijvende kracht achter het merk, had een vernieuwend idee om chocolade uit haar stoffige imago te halen en naar het nu te brengen. Dat jaar ontmoette hij Sep, een gepassioneerde ondernemer die meteen het potentieel van Dries’ visie inzag. Samen besloten ze hun krachten te bundelen.
De eerste stap van dit avontuur begon in de IJzerstraat in Tilburg, waar de allereerste bonbons van Friandries werden gemaakt. Dries’ unieke touch? Skulls! Deze schedelvormige bonbons werden het begin van Friandries, en tot op de dag van vandaag zijn ze een vast onderdeel van ons assortiment.
In 2018 kreeg Friandries meer vorm. Met de opening van een winkel en productieruimte in de Willem II straat in Tilburg kon Dries, samen met Sep, een uitgebreider assortiment ontwikkelen. De vraag naar hun unieke chocoladecreaties groeide gestaag, en na drie jaar was het tijd voor de volgende stap.
In februari 2021 kregen we de sleutel van ons nieuwe pand aan de Floresstraat in Tilburg. Na zeven maanden van verbouwen konden we in september 2021 de volledige productie en kantoor verhuizen. Deze nieuwe, ruimere locatie bood ons de kans om écht door te groeien en ons te focussen op waar we het beste in zijn: de mooiste bonbons maken.
Sindsdien zijn we blijven groeien. Waar we in 2021 nog met vijf chocolatiers begonnen aan de Floresstraat, zijn we anno 2024 uitgegroeid naar een team van tien gepassioneerde chocolatiers. En met december voor de deur, zijn we meer dan klaar om de allerlekkerste bonbons met ambacht te maken.
Bij Friandries zijn we trots op waar we vandaan komen, en nog trotser op waar we nu staan. Onze passie voor chocolade blijft onveranderd en we kijken ernaar uit om ook dit jaar weer prachtige en overheerlijke creaties te maken voor de feestdagen.