“Zoals Friandries is, ken ik er maar één”
– Dylan van Hirtum, restaurant The George

Friandries x The George

Wist je dat Friandries in verschillende restaurants wordt geserveerd? Zo ook bij restaurant The George in Oisterwijk. In dit prachtige restaurant worden de bonbons na het diner met de koffie of thee geserveerd. Benieuwd waarom chef-kok Dylan van Hirtum voor Friandries koos? Lees dan verder.


 

Een collega introduceerde de bonbons 3,5 jaar geleden aan Dylan. Eenmaal kennis gemaakt met de bonbons, merkte hij op dat Friandries het anders doet dan anderen. Het uiterlijk van de bonbons is allesbehalve standaard, wat een eyecatcher is voor de gasten. Maar het belangrijkste wat de gast volgens Dylan ervaart, is de unieke en heerlijke smaak van de bonbons. 

Binnen restaurant The George specialiseert Dylan zich voornamelijk op de 50 verschillende kruiden die in de kas van het restaurant worden geteeld. Het telen van verse kruiden is voor hem een uit de hand gelopen hobby, die heel goed in het concept van koken met verse en lokale ingrediënten past. Dylan kookt graag klassieke gerechten maar hij gaat ook met de tijd mee. Inspiratie die hij uit andere landen heeft opgedaan, laat hij dan ook terugkomen op het menu. 


The George werkt met een klassieke lunchkaart, een à la carte menu en een 5-gangenmenu. Het doel van het restaurant is om gasten een complete ervaring te bieden. Heerlijk eten en bijzondere gerechten staan hoog in het vaandel. Volgens Dylan vormen de bonbons van Friandries de perfecte afsluiter. De bonbons worden geserveerd vanuit een kaaswagen, dit is een houten trolley met een grote glazen kast. Een aandachtstrekker voor jong en oud. Hoe mooi is dat?