Friandries' witte chocolade

Fly Away On My Zephyr witte chocolade | Friandries

Is de Neon Berry jouw favoriete bonbon? Word jij keer op keer verleid door onze framboos yoghurt reep? Of ben je gewoon dol op witte chocolade? Kom er in deze blog achter wat onze witte chocolade nou zo goed maakt en waarom wij deze gebruiken.


 

Witte chocolade is een chocolade soort dat met cacaoboter, melk, en melkvet gemaakt wordt. In Friandries producten vind je Zéphyr witte chocolade. Deze chocolade is gemaakt van cacaobonen die hoofdzakelijk uit West-Afrika komen. De Zéphyr witte chocolade heeft een subtiele zoete smaak met een lichte vanille toets en een sterke smaak van volle melk. Er zit dus geen cacaopoeder in, in tegenstelling tot melk- en pure chocolade. Het heeft een cacaoboterpercentage van 34%, heeft een perfect gladde textuur wat het erg fijn maakt om met deze chocolade te werken.
Deze witte chocolade gebruiken wij in allerlei producten. Misschien herken je wel onze Drop Down Passion bonbon, of onze matcha – kokos – yuzu reep.
(interessant weetje: Zéphyr is de Griekse naam voor de westenwind, gepersonifieerd in de godheid Zephyros.)

Waarom gebruiken wij de chocolade van Cacao Barry?
Wij gebruiken Zéphyr witte chocolade uit het Pureté-assortiment. De producten uit dit assortiment komen van 100% duurzame en traceerbare cacao, dat door een geoptimaliseerd programma gaat zodat de cacao nu, maar ook in de toekomst van hoge kwaliteit blijft. De juiste kwaliteit is voor Friandries erg belangrijk, wij willen natuurlijk perfecte kunstwerken leveren die voor intense smaaksensaties zorgen, maar ook willen wij werken met producten die optimaal passen in ons productieproces.

De Zéphyr chocolade van Cacao Barry is koolstofneutraal, dit betekent dat het gehele proces van maken van deze chocolade niet bijdraagt aan de klimaatverandering. Ook heeft Cacao Barry een toekomstplan op het gebied van klimaatverandering. In de komende jaren willen ze de boeren op volledig ontbossingsvrije landbouwgrond laten verbouwen en koolstofneutraal zijn. Ook willen ze cacaoboeren bewuster maken van milieubescherming en andere boerderijen herstellen door het aanplanten van cacaoplanten. Dit gaan zij doen met hun innoverende project Thriving Nature.

Het aroma van een cacaoboon is ontzettend belangrijk, vooral wanneer hier chocolade van gemaakt wordt. Het brengt smaak tot leven, je proeft dat de chocolade gemaakt is van bonen met goede kwaliteit. Er zijn veel factoren die effect hebben op het aroma, waaronder het klimaat, terrein, maar ook hoe de oogst verloopt. Doordat onze witte chocolade komt van cacaoplanten die op ontbossingsvrije grond wordt verbouwd, waar de natuur gewoon haar gang kan gaan, merk je dat deze van hoge kwaliteit is.

Wij werken hard om prachtige kunstwerken te blijven creëren, hiervoor werken wij het liefst samen  met bedrijven die dezelfde visies hebben en qua kwaliteit op dezelfde lijn zitten. Wij gaan voor een explosieve smaaksensatie en deze komt het beste voort uit producten die op een duurzame wijze gecreëerd worden.