Haal de Koning in huis!

Friandries Koningsbonbon

Net als vorig jaar vieren we Koningsdag net even anders dan normaal. Om deze dag toch speciaal te maken, brengen we dé Koningsbonbon voor een gelimiteerde tijd terug in ons assortiment. Lees hier meer over het ontstaan van de Koningsbonbon.

 

 

Wat begon in 1885 als Prinsessedag, veranderde in 1890 naar Koninginnedag en werd in 2014 Koningsdag. Een nationale feestdag die wordt gevierd in Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten ter ere van het staatshoofd. Sinds 2014 vieren wij dit op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In pre-coronatijden werd dit op verschillende manieren gevierd, waaronder het bezoeken van een vrijmarkt of festival en niet te vergeten; het dragen van oranje kleding. Elk jaar brengt de vorst op deze dag een ceremonieel bezoek aan een of meer gemeenten van het land. 

In 2017 waren wij aan de beurt. Koning Willem-Alexander kwam op bezoek in Tilburg. Dit lieten wij natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan en dus besloten wij om een bonbon te creëren speciaal voor deze dag. De Koningsbonbon. 

Ook dit jaar komt deze limited edition bonbon weer terug in ons assortiment. We horen je denken: 'wat maakt een bonbon nu een Koningsbonbon'? De Koningsbonbon is een bonbon in de vorm van het gezicht van Koning Willem-Alexander, gevuld met een gel van mandarijn, een ganache van five spices en schrobbelèr en een karamelkrokant, omhuld in Ocoa pure chocolade. 

Haal jij de Koning in huis?