"Started as a bean, now we’re here."

Van Dries naar Friandries

Het begon allemaal op de opleiding tot gespecialiseerd kok. Hier leerde Dries Michels de veelzijdigheid van chocolade kennen en al snel bracht hij dit bruine goud mee naar huis om te experimenteren. Vijf jaar later en hij heeft in de finale van De Lekkerste Bonbon van Nederland gestaan, won De Chocoladeshow en opende een eigen chocolade-atelier en -winkel onder de naam Friandries – afgeleid van het woord friandise, wat ‘kleine, zoete lekkernij voor bij de koffie of thee’ betekent.


Onze visie

We willen verandering brengen in de traditionele chocolademarkt en mensen kennis laten maken met de veelzijdigheid van chocolade. We willen jou verrassen en prikkelen met onze frisse kijk op chocolade. Onze chocoladeproducten kenmerken zich door hoge kwaliteit, verse ingrediënten, pure smaken en geen onnodige toevoegingen. Ons uiteindelijke doel? Jou de ultieme chocoladebeleving geven en je de puurheid van onze smaken laten ervaren.


Dit is wat we doen

We willen graag dat je al onze smaakcombinaties ontdekt en stilstaat bij wat je daadwerkelijk proeft. Om je te helpen bij je keuze, hebben we een molecuul ontwikkeld waarin 8 basissmaken centraal staan. Zo zie je meteen welke smaak het meest aanwezig is in onze bonbons. We streven naar chocolade-art die een lust is voor het oog en waarvan het bijna zonde is om op te eten. Bíjna, want een ultieme chocolade-ervaring is immers niet compleet zonder ook te proeven.